10 въпроса за… Bosch България

Здравейте всички! С тази статия продължаваме рубриката, която се надяваме да бъде традиционна и в която разкриваме повече за българските компании в сферата на отоплението. Днешният герой е един мастодонт в сферата, който едва ли има нужда от кой знае какво представяне. Самото име отдавна се е превърнало в нарицателно за безкомпромисно качество на предлаганите продукти и услуги. Пригответе се да се запознаете с енергоспестяващите отоплителни решения на Bosch! 

Без повече локуми, започваме! 

Снимка на семейство от съпруг, съпруга и дете, наслаждаващи се на добре отопления си дом
Bosch - отоплителни решения, които издържат теста на времето с отлична оценка

10 въпроса за... Bosch България

Peleti Sofia: Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за отоплителните решения на Bosch? 

Bosch покрива широка гама от енергоспестяващи решения в следните сегменти: климатична техника, термопомпени решения, соларни решения, отопление на газ. Решенията на Bosch се прилагат както в битови, така и индустриални и търговски сгради. 

PeletiSofia: Какво в отоплението отличава Bosch от останалите конкурентни фирми в бранша? 

Bosch решенията са изцяло фокусирани върху енергийната ефективност, надеждността и комфорта на потребителя. Нашите продукти предлагат иновационна технология, интелигентен и интуитивен контрол, както и екологични решения. Целта на компанията е всички продукти да отговарят на най-високите стандарти за качество и производителност.

PeletiSofia: Какво трябва да знаем за термопомпените решения на Bosch?

Bosch термопомпите оперират на базата на добре познатият принцип – извличат топлина от въздуха, земята или водата, за да осигурят отопление и топла вода. Най-важното за термопомпите Bosch е да бъдат високоефективни, екологични и могат да намалят консумацията на енергия с до 75% в сравнение с конвенционалните отоплителни системи. Компанията поставя като приоритет съчетаването на ефективност, комфорт на управление и екологичност във всички свои продукти.

PeletiSofia: А как Bosch прави своите продукти по-енергийно ефективни и екосъобразни? 

Bosch непрекъснато се стремят към нови и нови иновации. Целта на всяка от тях е да се минимизира въздействието на своите продукти върху околната среда. Заради това, компанията се концентрира върху развитието на решения за отопление, които използват възобновяеми енергийни източници. Само така те могат да осигурят максимално ниски емисии и придържане към все по-строгите изисквания за енергийна ефективност.

PeletiSofia: По отношение на комфорта, по какъв начин Bosch улеснява експлоатацията и управлението на своите продукти?

Bosch се е доказала като компания, която високо оценява потребителското изживяване. От ден първи, целта на Bosch е да улесняват техните клиенти по най-добрия възможен начин. За тази тел, те акцентират изключително силно върху интелигентните термостати и системи за управление. Те позволяват на потребителите да наблюдават и управляват своите отоплителни системи от разстояние, по всяко време и за секунди. Тези контролни системи допълнително улесняват ефективното и отговорно използване на енергията. От своя страна, това води до спестяване на разходи и повишен комфорт.

PeletiSofia: Концепцията за максимален комфорт отнася ли се и по отношение на поддръжката – неделима част от жизнения цикъл на всяка отоплителна система? 

Bosch се стреми към комфорт на потребителя във всяко едно отношение. Поддръжката по никакъв начин не е изключение. Отоплителните системи на Bosch са проектирани за лесна поддръжка – това е приоритет, който се следва от ниво планиране, през проектиране, изработка и тест. Разбира се, поддръжката е процес, за който потребителят също носи своята отговорност. Няма как един уред да работи изрядно, без никакви проблеми и през цялото време, без потребителят да полага дори елементарни грижи за него. Заради това, препоръчват се редовни проверки и обслужване от сертифицирани професионалисти. Целта е да се осигури оптимална работа и дълъг живот, на който отоплителните решения на Bosch са проектирани да издържат. 

PeletiSofia: По какъв начин Bosch помага на клиентите преди и по време на инсталационния процес?

Bosch предлага експертни съвети, поддръжка при планиране и мрежа от сертифицирани монтажници. Целта е максимално широкообхватно покритие и осигуряване на безпроблемно и удовлетворяващо изживяване при инсталиране за нашите клиенти. 

PeletiSofia: Каква е продуктовата гаранция на отоплителните решения на Bosch?

Bosch предлага цялостна гаранция за своите отоплителни продукти, която варира в зависимост от вида на продукта. Като цяло ние предоставяме гаранции до 5 години, като тази гаранция обхваща резервни части, обслужване за смяна на фабрично повредени компоненти, както и труд.

PeletiSofia: IoT (Internet of Things) е изключително нашумяла тема напоследък. Как решенията за отопление на Bosch се интегрират със системите за интелигентен дом и какви ползи носи това на потребителите?

Bosch предлага отоплителни решения, които могат да се интегрират безпроблемно с повечето популярни системи за интелигентен дом. Това позволява на потребителите да контролират своето отопление и топла вода чрез гласови команди или мобилни приложения. Тази интеграция прави управлението в пъти по-удобно, а разходът на енергия многократно по-оптимизиран. Една допълнителна екстра е и възможността за създаване на собствен график, по който отоплителната система да работи.

PeletiSofia: Какви са бъдещите планове на Bosch относно отоплителният сегмент на компанията? 

Bosch се ангажира да стимулира иновациите и устойчивостта в отоплителната индустрия. Ще продължим да разработваме нови технологии, да подобряваме енергийната ефективност и да предлагаме интелигентни, свързани решения за подобряване на комфорта и намаляване на въздействието върху околната среда. Планетата е нашият дом и всички ние сме длъжни да поемем отговорност за това. Bosch не прави изключение. Приоритет на компанията е постигането на енергийна ефективност, която прави светът по-добро място за живеене, а потребителят – по-спокоен и доволен.

Снимка на отоплителни котли Bosch, наредени един до друг, на бял фон
Отоплителни решения на Bosch - съвършеност и прецизност в едно