10 въпроса към… Ecosmart България

Здравейте всички! С настоящото интервю продължаваме нашата рубрика „10 въпроса към…“, насочена към компаниите, които допринасят във всеки един аспект на битовото и индустриално отопление. 

Днес ще ви представим една иновативна компания от Пловдив. Ecosmart е онлайн платформа за пелетни камини и котли, както и радиатори и лири за баня. Ecosmart предоставят онлайн консултация, доставка до всяка точка в България, изграждане на цялостни отоплителни системи, както и гаранционно обслужване. Може би именно така изглеждат отоплителните компании на бъдещето? 

Може да разберете повечете на техният сайт: https://ecosmart.bg/

Без повече локуми, започваме! 

Лого на фирма Ecosmart
Лого на фирма Ecosmart - онлайн платформа за отопление и пелетни уреди

10 въпроса към.. Ecosmart България

Peleti Sofia: Нека започнем с най-важното – продуктите в сърцето на всяка отоплителна система. Как  Отопление EcoSmart подбира пелетните камини и котли, които предлагате и по какви критерии гарантира качество и надеждност?

Ecosmart: Здравейте, благодарим за възможността да се представим пред вашата аудитория, като се надяваме да бъдем полезни с разговора, който предстои.

Идеята на Отопление EcoSmart е да предложи надежни пелетни съоръжения по отношение на качеството, за да може и клиентите ни, и ние „да спим спокойно“. Това е любимата ни фраза, с която обясняваме на хората какви са продуктите ни.

Ето защо работим само с вносители и производители,  за които имаме не само положителни отзиви от клиентите ни, но и от които ние самите имаме добри преки наблюдения. Инвестицията, която всеки потребител на такова съоръжение прави не е за пренебрегване и той заслужава да получи такъв продукт, който изцяло я оправдава. Точно заради това нашата отговорност към хората е голяма.

PeletiSofia: Екосъобразността и положителното влияние върху природата е все по-нашумяла тема не само в този бранш, но и в много други аспекти. Като компания, колко важно е за Екосмарт да изгражда екосъобразни отоплителни системи?

Ecosmart: Ако тази тема не е част от  самите нас  ние едва ли бихме се занимавали с нея и професионално. Като хора за нас е много важно в каква среда живеем – ресурсите, които тя предоставя за по-добър и качествен живот, но и  от нашия ангажимент и роля в този процес.

 

Ние сме от потребителите, проявяващи интерес към т.нар. „зелена енергия“ и възможностите, които тя дава.  С интерес следим темите, свързани със слънчевите колектори за производство на топла вода, както и от фотоволтаичните модули за ел. енергия.

 

Отворени сме към възможностите, които Природата дава на хората, за да живеят по-евтино, по-лесно, да бъдат по-здрави, като това става в по-чиста и по-красива среда.

PeletiSofia: Можете ли да представите кратко резюме на вашият процес по изграждане на цялостна отоплителна система, съобразена с конкретно пространство?  

Ecosmart: Този процес започва винаги с оглед – обикновено става на място, но може и чрез проект, изпратен ни от потенциален клиент. Така  добиваме яснота на първо място какво иска клиенът, каква е неговата визия и концепция. От друга страна отчитаме спецификите на жилището и има ли вече изградена отоплителна система с друг източник.  Точно в този момент много важно е да кажем дали, ако хората заложат на пелетно съоръжение то ще им реши проблемът, свързан с отоплението на дома, или по технически /или други/ причини следва да се насочат към друг  вариант. Понякога и това се получава, но за нас е важно да гарантираме ефективно отопление.

Следващия етап е да предложим и съгласуваме с потенциалните ни клиенти, тръбен път, местоположение на елементите на отоплителната система, както и на самото пелетно съоръжение. Обръщаме внимание на надежността и качеството на коминът. Следва изработка на оферта и изграждане на отоплителната система. Гаранциите, които даваме са за извършените монтажни дейности, както и за пелетния котел/камина.

Ако клиентът има изградена вече система за отопление, доставяме само пелетната камина / котел, като гарантираме правилен пуск и настройка от сертифициран инсталатор, или оторизиран сервиз, който поема гаранционното и извънгаранциото обслужване.

PeletiSofia: Вие отдавате голямо значение на консултационния процес. Как консултантските услуги на Ecosmart помагат на клиентите да вземат информирани решения относно техните нужди от отопление? Имате ли минимално и максимално време, което отделяте за консултация преди всеки проект?

Ecosmart: Най-важно е след разговорът  с нас  хората  да добият яснота . Разговаряме с тях по начин, който цели да разберат всичко, което ги интересува. Клиентът не трябва да има никакви опасения или съмнения относно пелетното съоръжение, което иска да купи, или отоплителната система, която следва да бъде изградена.

В този диалог сме отворени към всевъзможни въпроси. Проявяваме необходимото търпение и уважение към хората. Наясно сме – не може /а и не трябва/ всеки от всичко да разбира.

Дори и след закупуване на камина или котел когато вече нещата зависят от специалистите по пуск и поддръжка, винаги казваме на хората да не се притесняват да ни търсят в хода на експлоатация на пелетните съоръжения – могат да разчитат на нашето съдействие и да споделят онова, което ги тревожи.

PeletiSofia:Кои са най-честите проблеми, с които се сблъскват вашите клиенти при работа с оборудване за пелети и как помагате за разрешаването им?

Ecosmart: Може да оформим 2 основни проблема:

 – използване на некачествени пелети

 – неспазване на гаранционните условия по отношение на първоначалния пуск и настройка

 

По първия казус  – обръщаме голямо внимание на нагласата на клиентите ни относно пелетите, които биха закупили. Винаги обясняваме, че ефективната и безпроблемна работа на пелетното съоръжение до много голяма степен зависи именно от качеството им. Много от хората в търсене на по-ниска цена пренебрегват този фактор. В последствие без дори да предполагат точно от там идват и главоболията им.

Несериозно е да се инвестира в отоплителна система, в качествено пелетно съоръжение и най-накрая да се заложи на продукт с недобро качество, като основната причина за това е само и единствено по-ниската цена. Казвайки това ясно осъзнаваме колко важно е по-изгодното отопление. Обаче ако хората  истински ценят парите си, комфорта си и искат да им бъде топло, лесно и удобно би трябвало да купуват дървесни пелети от надежни производители. Изборът е техен!

Обикновено „дебело подчертаваме“, че за да важат условията по гаранцията и да се гарантира  правилна и ефективна работа на пелетните камини/котли е необходимо първоначалния пуск и настройка да бъде направена от препоръчан от нас сервиз или инсталатор.

Има хора, които нарушават това изискване и след това недоумяват защо  например имат голям разход на гориво, защо не могат да се възползват от автоматичните режими на работа, чиято цел е единствено да ги улеснят.

PeletiSofia: Бихте ли споделили запомняща се случка с  клиент, който е имал особен проблем, за който вие сте помогнали да бъде решен?

Ecosmart:За нас всеки доволен клиент е запомняща се случка. Прекрасно е да чуем: „Никога домът ми не е бил толкова топъл!“ Знаем какво точно означава, защото преди години точно така и ние така решихме проблемът със студения ни дом. Знаем какво е усещането да кажем тези думи. Вече знаем и какво е усещането да чуем тези думи, да видим усмивките и удовлетворението по лицата на хората.

За нас всеки такъв решен проблем е истинска победа, осмисляща работата и ежедневието ни. Още по-доволни сме и когато разберем, че „вече няма мухъл по стените“, че липсват „дежурните“ алергии от завихрянето на въздуха, че най-после родителите са спокойни и децата „няма да настинат“, че „в къщи е наистина топло и комфортно “.

PeletiSofia: Как Екосмарт подпомага своите клиенти чрез гаранционен и извънгаранционен сервиз на пелетни камини, котли и отоплителни системи?

Ecosmart: Отговорихме на този въпрос, но за да обобщим ще кажем, че работим с квалифицирани и надежни инсталатори и сервизи, чиято работа е да гарантират адекватна първоначална настройка, а след това – да продължат и с профилактиката и следгаранционното обслужване на пелетните съоръжения.

PeletiSofia: Според вас, кои са най-големите проблеми във Вашият бранш?

Ecosmart: Към настоящия момент основен „препъни камък“ се явява цената на пелетите. Това е фактор, който притеснява голямата част от потребителите на този вид отопление и кара тези, които биха се насочили към него да се откажат и заложат на друг вариант.

 Към него може да прибавим и качеството на пелетното гориво. Много от клиентите ни споделят, че не винаги може да разчитат на постоянно качество от един и същ производител. Въпреки, че имат такива, които правят всичко възможно да поддържат качеството несъмнено това засега е проблем.

Основно предизвикателство пред българските производители на пелетни камини/котли също се явява гарантирането на постоянно качество на предлаганите от тях съоръжения.

Сервизните бази на някои производители са също едно от предизвикателствата с намирането на адекватни специалисти, работещи в тях.

PeletiSofia: Какви са бъдещите планове на Екосмарт? Планирате ли разширяване, или сте се концентрирали върху развитие на настоящите Ви канали?

Ecosmart: Отопление EcoSmart е изцяло онлайн платформа. И занапред смятаме да се развиваме по този начин, като продължим да спестяваме лутането на хората от магазин в магазин. Наша основна цел е да продължим да бъдем буфера, който поема всички ангажименти, нерви и неясноти на потребителите в процеса наречен „Наистина топъл дом“.

Ето защо и занапред ще останат отворени възможностите за „Безплатна консултация“ и „Безплатна доставка“ Ще продължим да даваме и задължителните гаранции на извършените монтажни дейности и пелетни съоръжения. С оглед на това клиентите ни да бъдат максимално улеснени ще съдействаме за възможностите и за следгаранционно обслужване.

Хората, може да се свържат с нас чрез чрез сайта ни – www.ecosmart.bg, както и чрез социалните платформи Fb и Instagram.